lördag 29 augusti 2009

FEST långt in på natten!

Ljusstakar jag fick, underbara.
En aldeles underbar dukett av mina föräldrar, som en brudbukett.
Matsalsbordet.
Boken Romantiska hem och inspiration i vitt pryder nu mera bordet, ska försöka få den signerad! Under ett recept av min vän anna på ett anorlunda sätt och te samt en underbar liten lykta som hänger i itt köksfönster.
Ja halv fyra kom jag i säng och jag har inte skrattat så på länge. Jag vet knappt om jag vågar berätta vad jag överaskade de 12 själar, lustparty! Ingen visst något inte ens min man. Att se allas gap flabb när de såg bordet med, ja ni vet. Oj Oj Oj.
Det vart mycke dricka med och det behövde jag. Mår trotts det OK idag trotts 4 timmars sömn.
Fick även en massa kul. En spa behandling, presentkort på 2 olika inredningsbutiker, pengar, lyktor, ljusstakar. Super glad över allt.
Ha det bra alla
kram/sara





onsdag 26 augusti 2009

Bara en dag kvar med 2:an först!

Ja nu närmar jag mig vuxenlivet på riktigt, även om jag är ganska säker på att det inte blir någon skillnad.
Börjat med sysselsättning. 2 timmar tisdag och torsdag. var där första gången igår, de var trevliga och välkomnande så det känndes bra, men efter 30 minuter bland alla barn och ny miljö kände jag hur det tog musten ur mig, jag stannade 1 timme.
Regnar idag och det är jag GLAD för, det är städ och pysselväder. Ska duka lite fint tills fredagen och pyssla lite.

Jag lyssnar till Carolin af uggla samtidigt som jag skriver, jag älskar hennes nya skiva. Hennes röst berör mig men jag förstår att det är en person man gillar eller inte.
Snälla snälla snälla ge mig en bra fredag!
Kram till er alla

söndag 23 augusti 2009

Ljuva ting!


Hej på er alla hoppas ni har det bra. jag har grejat inne en del men även ute med belysning i rabatterna och städat barnens sandlåda, tacksam än så länge inga katter som gör behov. Sedan när man har damm så måste ju de göras rena ibland och idag var det en sådann dag.


Köks väggen som var ett tråkigt plank fick sig en text och vips så var den plötsligt fin, tycker jag.

Flug skydd och en blomkrans under får pryda ute bordet på fredag då jag fyller.

Köket börjar kännas trevligt att komma in i, ilte skitiga fönster men men. Det är faktiskt något jag klarar av att låta bli.
Varit i Karlstad idag på Panduro och hittade en massa kul.
En helt OK dag med vädret ca 20 grader och halvklart det tycker jag om. En hektisk vecka väntar och jag tar ett djups andetag för att klara detta, frissan, psykologen, städ på dagis, börja sysselsättning, grattulera min pappa, ordna för 30 års kalaset, fest, fest på Dagis (bara föräldrar), och bland allt så måste jag hinna vila annars orkar jag aldrig .
Men jag tror att på söndag morgon jag vaknar så kan jag resultera i en bra vecka.
kram alla







fredag 21 augusti 2009

Ängeln på vinden

Ja idag har det bara regnat men trotts det har jag vart gladare än på länge, trotts städ på föräldrakopperativet. Men vad kan nu detta bero på, jag längtar till fredag den 28 då det blir fest med överaskning, jag har träffat och bekantat mig med Anna som betyder mycket väldigt mycket. Det beror nog på detta.
Skrivit en text på byrån i hallen "Nyckleln till framgång är motgång".
Jag tänker att av allt jobbigt och sorligt så med tiden hittar positiva saker av detta, även om det tar tid, men jag måste tänka så(klicka på bilden)
Ängeln på vinden hälsar på hos min dotter. spets runt ramen och en anslagstavla till bilder och teckningar. (klicka på bilden)
Kram alla som tittar in det är så värmande när ni lämnar en komentar.
/sara

onsdag 19 augusti 2009

Planteringsbänk!

Jag måste tacka för alla snälla ord ni ger mig, det lyfter mig. Här är det fullt upp, men jag ska börja beskriva bänken.
Skivan är gjord utan 2"7 rejäla saker ska det vara, ha ha.
Tre vridna ankarkrok i framkant och redskaps hängare på sidan.





Ja en häktiskt dag med två möten. ett där det var sista gången inför att jag ska få en diagnos och ett för att jag ska börja med sysselsättning nästa vecka. Känns både bra och inte bra. Blir nog väl.
Min dotters fot var inte bruten tack och lov, men stackarn har haft ont i alla fall.
Kram till alla

måndag 17 augusti 2009

fortsättning följer...

Jag fortsätter visa mtt planterings bord som jag är så nöjd över.
Längtar till imorgon, det är stort för mig.
Kram alla

lördag 15 augusti 2009

En titt på det nya...

Ja jag har gjort ett nytt planteringsbord, ni får bara se lite för den är inte helt klar men snart, värd att inte missa, är mycket stolt.
Min änglatrumpet blommar, trodde det aldrig då jag inte lyckats med denna, men jag ska väl tacka Gunnvor för förodlingen och växthuset för värmen. Kul att något blommar och överaskar nu.
Min tvåfärgade lupin blev inte mycket till världen men men ...
Men detta blev något det, gladiolus ( vet inte hur det stavas) blev super tre ståtliga pelare blan dahlierna. Älskar dessa efter rosorna. Hoppas de blomma på min födelsedag den 28/8.
Ja, tänker gör vi alla och ibland kan man fundera på om man är normal eller inte riktigt ok, men glöm inte du är unik.
kramar från sara



fredag 14 augusti 2009

Mina älskade så kära

Ja här sitter jag klockan 04:15 för att min dotter vill inte sova, vi ska till röntgen imorgon för hon har kanske brutit foten. Ja jag som måste ha min sömn jag kommer låta henne sova två timmar så jag får sova. Stora syster får gå till dagis det är roligare än att sitta på sjukhuset.
Jag skäcktes av tempen ute 5,9 grader, hjälp mina blommor. Ska man redan börja att tänka på natttemperaturen. Nej nu blir jag tokigare än jag var tidigare.

Jag drömmer en hel del inte så trevliga drömmar brukar vakna av dem med hjärtat i halsen. Men det som är så fantastiskt är de tydliga detaljerna. Jag kan se märken och små detaljer, just det rä ganska häftigt jag minns dom så bra, men igentligen är det inte mycket att minnas

Jag har sagt hej då till en vän som varit hos mig i 18 år. Hon har funnits för mig i alla väder och har aldrig klagat, vi har haft massa roligt och jag älskar henne än. En stjärna har tänts, Tine min häst.


Ja jag planerar för min födelsedag vill att allt ska vara så perfekt. Låg på alla fyra och fem för att skura dammen. Stenarna fick sig också en omgång, slitigt men värt resultatet.
Jag fick en stor klump i halsen igår när jag fick en känsla av att grannarna inte tycker att jag tar hand om mina barn ute, men detta är mitt problem i det sjukliga, jag är den mamman på gatan som jämt är ute med barnen och jag låter mina barn vara ute i alla väder, vissa föräldrar syns aldrig till. Jag tar så illa vid mig, jag förvränger saker. Jobbigt. Jag kan ju inte linda in barnen i bomull, man behöver ju inte hoppa till om springa fram till barnen om de snubblar, kolla läget måste man ju men inte förstora upp det hela. Ja mycket att säga om lite.
tro nu inte att jag är en dålig mamma för jag älskar mina barn och skulle aldrig låta dom göra sig illa.
Ha en bra dag alla

måndag 10 augusti 2009

Kväll i trädgården!!

Trodde inte det kunde bli OK bilder på kvällen då mörkret tagit över. Man märker nu på kvällarna att hösten kommer närmre då det är mörkt vid tio.
Det jag kan tycka är fint då är trädgårdsbelysningen. Detta två ögonlock. Ställt ner amplarna med fuxia på kvällarna. Tegelstens platsen med vinranka på gång och fikon och två andra växter i kruka, jag glömt vad de heter. (klicka på bilderna för större)
Detta framsidan, dålig bild. Men stenar med belysning i vid husväggen och lysande stenar på höger sida vid stenfontänen, ska försöka mig på bättre bild.
Gjort iordning vid vinbärsbuskarna med plattor och sjösten. Ska visa varför en annan dag.
Dahlierna lyser upp kvällen ca 20 cm i diameter.
Grandialus och dahlia. förodlade i växthuset och planterades ut i nygödslad jord, växt och mår toppen, bra plaacering mot öster.
Jag som trodde i mitt sinne att sommaren va slut men jag har fullt med knopp i trädgården. Planerar för en ny rabatt bakom dahlierna. Vet inte om det ska bli byggtimmer eller torvblock som kant. Ska vara små eller lågväxande växter i den men färger i massor som rosa ljusblå vit lila.
Fortsättning kommer med det.
Kramar till alla det behövs som idag när regnet besöker oss.
sara




söndag 9 augusti 2009

Händer så mycket!

Ja ännu en liten tripp med husvagnen och ännu mer att göra i trädgården. Jag måste ta lite kort om jag kunde , eller rättare sagt min man lära sig att radera på våran nya kamera.
Det är mycket knopp nu och det blir nog lagomt till min fest den 28.

Detta är min lilla dotters rum, möbler i betsad furu och pastellfärger.
Koskylten har nog hittat sin plats, har fått en rosett av spetts med men som sagt tömma kameran. Lampan på väggen ska få en annan plats tror 15 cm upp. Ligger även nu rosa torkade rosblad runt ljusen i glasburken. Och denna teknik med detta är nog det som smälter in mest, telefon.
Ja vi har letet gas larm, men tänker ni då, ja det sant vi skulle inte kunna ha något för det finns en man i huset, ha ha.
Nä skämt o sido. Till husvagnen, fick upp att det finns larm för narkoslarm, HJÄLP tänkte jag då. Mina barn. Det är så hemskt att man ska vara rädd för att bli sövd och rövad när man ligger och sover. Vi köpte inget för det kändes långt bort men sover jag bra...nej. Jag lyssnar på alla ljud, det får nog bli ett sådant larm så man kan sova.
Sov gott alla vänner
sara

onsdag 5 augusti 2009

Stämmning, ro och tro

Ja, idag har det varit fullt upp och jag försöker att ta det lugnt ute i min vilstol, ute vid det skvalande vattnet i dammen.
Värmen har äntligen visat sig och det är SÅ skönt.
Här mitt senaste köp, lampetterna brevid hyllan, för värmeljus. Jag kunde inte låta bli dom.
För romantiken i sovrummet!
Sedan har jag ju bilder på mina baarn på en lina i sovrummet och de fick sina fina fästen. Vet inte riktigt vad de används till men jag tror gardiner.
Fantasin får aldrig sätta stopp, jag kommer nog ändra detta 10 gånger till.
Ja det är så mycket man önskar li livet. En del är materiella och kan vara lätta att få, och andra kan vara minnen som man aldrig kan förtränga, uppväxt som man inte kan styra i efterhand och känslan för saken som inte kan köpas. Man kan inte köpa vänskap eller kärlek. Pengar gör en bara beroende och matrealist. Jag är eller förhoppningsvis var en matrealist, kunde inte nöja mig. Det kan finnas flera orsaker till detta men jag måste tänka på att saker har inge värde men känslan har det. Loppis är en lösning och det är ju så trevligt. Önska det hade blivit fler loppis i sommar.
Loppis är så bra för fantasin och för inredningen som får en känsla.
Jobba med känslan ni jag har börjat.
Kram till alla

tisdag 4 augusti 2009

Mitt kök.

Ja nu ska vi se om jag säger rätt, detta är den västra sidan av vårat kök, det vill säga våran matplats. Ett gamalt furu bord som jag igentligen hatar, men har dess charm då det följt min man sedan barnsben. Stolarna är två gamla , vöker nu bara volang dynor till dom och kökssoffan är även den från min mans barndomshem.( ni får ursäkta tvätten i bakgrundenn det är inte likt mig att det ligger framme). Lite blandat i köket men jag börjar hitta ess plats men som allt i huset man ändrar om då och då och till slut hittar man sakernas plats.

Duken är nog det jag älskar mest i köket just nu, loppis fynd, och dess tyngder som är som rosor.
Här en bättre bild på stolarna och i bakgrunden till höger finner ni bordet som vart med tidigare på min blogg. Barnstolen gillar jag inte inredningsmässigt men det får jag ha överseende med, min minsta dotter har en hokuspokus stol i vitt men den kom inte med på bild.
Ja vi har campat en natt, snacka om lugn, mitt i skogen vid vänerns kant och nästan helt vindstilla, och det som är sällsynt för denna sommaren en underbar kväll. Grillat och lite fiske på kvällen.
Ja idag och imorgon ska jag iväg till psykologer, idag för att kolla om jag kan börja med sysselsättning, och imorgon för att fortsätta min diagnosutredning.
Ja jag känner så där fför att komma igång OK med sysselsättning men närvös för arbete, mest för jag inte vet vart jag ska vara och om jag kommer att klara det. det är klart att jag klarar jobbet men jag som person ska klara detta i 35 år till. Jag måste vara positiv så det kommer allt att gå bra.
Det är svårt att beskriva hur man känner sig i ord och jag vet inte hur jag ska skriva för att ni ska förstå hur det är att lida av det jag gör. Ni tänker säkert att det är bara att rycka upp sig, vilket är vanliga ord till mig. Men om ni kunde känna känslan i kroppen ibland som panik för att man är så trött och andra stunden för att man är rädd att man inte ska hinna städa huset på 2 timmar och disken och tvätten och och och. Glömmer mig själv.
kram alla


lördag 1 augusti 2009

Finns sommaren kvar?

Ja äntligen sol idag men gräsklipparen gillade inte den blöta ändå. Jag travar bara runt i crklir idag och rastlösheten äter upp mig. Tur jag har bloggen.
Detta ett sommarfynd en underbar spegel och en ängel så klart. under 100 :- för allt.
Ja allt blir inte vitt hemma hos mig. Detta är en byrå och spegel efter min mormor och det gör det till att vara orginal. pianot brevid har varit med förut det är efter min pappa, han fick det i 4 års present. Ljusstakarna har synts förut men här har ni dens placering i det hela.
En ram som jag träffade på i sommarsverige. Har inte mage att måla den vit får nog vara guldfärgad.
Ja solen skiner som sagt idag och dahlierna förgyller trädgården, martonen är blå och mini kungsljuset är för sött med gula blommor och rosa mitt.
Alla grannar har fullt upp och det märks att det är sista dagarna va semester då alla grejar som tokar. Skönt att man har det lugnt ett tag till så man kan vila upp sig efter semestern.
kram till er alla